Thursday, December 31, 2009

KENANGAN 2009 YG AKU X DAPAT KULUPAKAN



Story die mcm nie ..kire2 beberape bulan yg lalu kisah nye berlaku di KEM BANDING








>visual ni hasil kerjasama gua dan rakan2 menyiapkan gimik dan akhirnya berjaya dan mendapat pujian serta tepukan paling gemuruh..



Tp kenangan lucu dan mendebarkan ..critenye begini waktu sebelum letupan perasmian tersebut gua punye mengantuk dah tu lapar giler tahap cipan sebabnye x tido smapai ke pagi sb nk siapkan dan memastikan segala gimik yg bakal berlaku xde problem ..hampir sejam setengah nunggu ketibaan PTD(PANG5 DARAT)..dah le dtg ngan pesawat agusta lambat bebenor gua nunggu nye..gua diarahkan stanby di bahagian gimik tembok mcm mane yg berlaku kt visual di atas tu..tunggu punye tunggu gu amek keputusan nk lepak kejap dlm tandas guardroom bleh isap rokok sebatang.

Bila asyik syok makan asap gua bleh terlelap kt atas mangkuk tandas tu tibab2 satu terjehan pintu tandas ke arah pintu tandas gua apalg terbukak la pintu tndas td...yang terjah tu plak pegawai berpangkat full kolonel die pun terkejut tgk gua dan die ckap " awat hang berak tak tutup pintu" gua pun terus bangun dek kearana punye gelabah ngan situasi tu..Kolonel tu sangka gua tengah berak sbb duduk atas mangkuk tandas..Kolonel tu sbnrnye tak tahan sb nk terkencing..gua pun terus padam rokok td ..sb nk bagi die masuk utk melepaskan hajat die..gua pun mcm biase kuar dr tandas dan Kolonel tu pun masuk dgn tergesa2

Gua yg td punye la mengantuk terus segar hilang dr ngantuk sbb dgn terjehan td..pastu mcm biase gua pun amek kedudukan kt belakang tembok stanby utk gimik ..yg PTD punx sampai lg, dlm 15minit mcm tu gua dgr suara org dr dlm tandas tengah marah sb terkunci dr luar..sumpah seranah die jgn ckap la..tibe2 aku teringat rupaye yg kt dlm tandas tu Kolonel yg masuk tandas lepas aku kuar yg juga terjah aku td...nasib baik ade Polis Pasukan tlg bukak kan bile die kuar die punya marah tahap cipan die ckap "mane anggota yg masuk tandas td sebelum die masuk td ..die ckap nk belasah org yg kunci die dr luar tandas tu"...mase die marah tu gua ade dekat sgt ngan die tp die x cam rupe gua ..gua ape lg cube rapatkan muka gua kt celah2 tembok supaya die x perasan ,peluh jantan jgn ckp la..kalau die dpt tangkap gua mamposs gua ..nasib Polis Pasukan cover die ckp mcm mane nk cri tetamu dan anggota yg ade kt sini semuanye berpakaian uniform yg same..lepas tu kedengaran bising kipas helikopter agusta menandakan ketibaan Pang5 Darat dan sampai..so Kolonel td pun terus ke tempat agusta nk mendarat bg menyambut PTD ..gua apalg tarik nafas ..huhuhuhhh ..hati gua mengeluh rase lega ..sbnarnye pintu tandas td gua secara x sengaja kunci nye dr luar sbb ngelabah dek terjehan Kolonel tu...hehehee apalg Polis Pasukan td dtg kt aku dan ckap"nasib hang td kalau tak mampuih la kena belasah ngan Kolonel tu"..die pun ketawa terbahak kt aku..aku pun join gelak gak sambil tu terima kaseh kt Polis Pasukan tu..



Lepas je habis gimik dgn jaya nya aku crita la kt geng krew aku dieorg apalg punye gelak kan aku smpai balik kem dan hampir seminngu rakan aku dok gelak kan aku bila teringatkan kejadian tu..dan sampai arini bila aku kenangkan kejadian tu ketawa gak aku sorang2 di buatnye dan aku rase itulah kenangan aku paling manis dan mendebarkan aku sepanjang 2009 yg x dpt aku lupa smpai aku pencen..heheheheheheeee......!!!

4 comments:

khairul said...

salam...ni kat tasik banding,grik tu ker???leh g lepak bbq kat sana??hehehe

Risik said...

yup kt tasik banding,grik

Risik said...

opsss..lupa nk jwb salam, wsalm

Anonymous said...

thanks for comment

Happy Days